Bishop Daniel Thiagarajah child care centre in Nuwara Eliya

Dit project is in 2014 gestart door een Sri Lankaans echtpaar en wordt ondersteunt door Bishop Daniel Thiagarajah. Het project wordt gerund door manager Emil Anton en zijn vrouw. Zelf hebben ze 2 jonge dochters. Ze zijn dit werk begonnen doordat de vrouw van Emil vroeger wees is geweest. Toen zij Emil tegenkwam, zijn ze samen dit project begonnen om andere kansarme kinderen te helpen. Bijzonder aan dit echtpaar is dat hij Tamil is en zij Singalees. Hierdoor kunnen ze vanuit beide culturen de kinderen aanspreken en is iedereen welkom.

Zij vangen nu kinderen op welke door de Sri Lankaanse overheid via de rechtbank worden toegewezen aan het Bishop Daniel Thiagarajah child care. Dit zijn veelal kinderen die ergens anders moeilijk opgevangen kunnen worden . Onderwijs wordt gevolgd op de lokale school in het dorp, met uitzondering van de kinderen die geen geboortebewijs hebben. Deze kinderen gaan naar een prive school. Zij hebben nu 10 kinderen opgenomen en hebben een maximale bezettingscapaciteit van 14 kinderen. Er wordt een huiselijke sfeer geboden, waarbij aandacht en zelfontplooiing voorop staan. Daarnaast geeft het echtpaar huiswerkbegeleiding.

Er zijn donaties vanuit het kerkgenootschap( salariskosten en voeding).

De financiële hulp van Horizon Holland wordt gevraagd voor de lokale aanschaf van 3 computers of laptops, om de kinderen 21-eeuwse vaardigheden aan te kunnen leren om straks een betere kans in te maatschappij te hebben. Hierdoor kunnen zij nog beter huiswerk maken en is de mogelijkheid om vervolgens een studie te volgen hierdoor groter. Deze dienen lokaal te worden aangeschaft i.v.m. het Singalees en Tamil dat hierop geïnstalleerd dient te worden. Daarnaast willen wij als Horizon Holland in al onze projecten de lokale bevolking laten mee profiteren en schaffen wij hiervoor altijd lokale producten aan.

ChildCare2
ChildCare

Help ons met ons werk en maak éénmalig een bedrag over naar Horizon Holland.

Doneer naar eigen keuze!

Doneren kan ook op:

Horizonholland foundation

NL61 INGB 0002 4000 60

Bedankt voor uw steun!